Riquelme na meti Birmignhama

Riquelme na meti Birmignhama

Edmir Škorić

Argentinac Juan Roman Riquelme ovog je ljeta slobodan igrač, no još uvijek nije sigurno hoće li pronaći novi klub, ili ostati u Boca Juniorsu, gdje je i započeo svoju igračku karijeru.

Prema pisanju Sky Sports, Riquelme se našao i na meti engleskog Birmignhama, nakon što se iskusni Argentinac nije uspio dogovoriti sa West Hamom.

Naime, Čekićari nisu uspjeli ispuniti osobne uvjete Riquelmea, pa je Argentinac odustao od eventualnog transfera na Upton Park.

Ipak, prelazak u Birmignham CIty nije nemoguć, budući da je klub već doveo Ben Fostera i Nikolu Žigića za 12 miliona funti.

Iako slobodan igrač, Riquelme bi mogao ostati u Boca Juniorsu, gdje je započeo svoju karijeru, što je i sam nedavno potvrdio za argentinske medije.

Bivši playmaker Villarreala je bio jedna od zvijezda argentinske reprezentacije na SP-u u Njemačkoj 2006. godine, dok ga selektor Diego Maradona nije svrstao među 23 igrača koji su branili boje zemlje na Mundijalu u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.