Rivaldov sin potpisao za Dinamo

Rivaldinho u Bukureštu

Rivaldov sin potpisao za Dinamo

Edmir Škorić

Sin legendarnog Rivalda, Rivaldinho, potpisao je ugovor s ekipom Dinama iz Bukurešta.

Rivaldinho je danas službeno predstavljen u Dinamu, a u klubu će zadužiti devetku na leđima i u Rumuniji smatraju da će biti od velike koristi u utakmicama prvenstva.

Mladi Brazilac priznaje da je na nagovor oca i legendarnog napadača Adriana Mutua stigao u Bukurešt, gdje će sada pokušati da se što prije adaptira.

"Dinamo je veliki tim. Uvjerili su me da dođem ovamo otaac i Adrian Mutu. Nisam igrao od novembra, ali sam trenirao u Brazilu. Mogu igrati bilo gdje, ali moja pozicija je prema naprijed. Ipak, neka trener odluči", rekao je Rivaldinho.

Dvadesetjednogodišnji napadač je igrao u Brazilu za Mogi Mirim u drugoj ligi, zajedno sa ocem. U Evropi je bio član Boaviste, ali je u Portugalu odigrao samo jednu utakmicu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi