Nevjerovatna situacija: River Plate prinuđen odigrati utakmicu bez golmana
Foto - EPA

Enzo Perez će na gol

Nevjerovatna situacija: River Plate prinuđen odigrati utakmicu bez golmana

M. Šljivak

Argentinski velikan River Plate našao se u ozbiljnom problemu pred meč Copa Libertadoresa protiv kolumbijskog Santa Fea.

River je pred ovaj meč žestoko pogođen koronavirusom. Čak 20 igrača, među kojima su i četiri golmana, pozivitvna su na testu i oni ne mogu igrati u ovom meču.

Pokušao je River od Conmebola dobiti dozvolu da dodatno registruje dva mlada golmana za ovaj meč, ali Fudbalski savez Južne Amerike je taj zahtjev odbio.

Zbog toga će u večerašnjem duelu protiv Santa Fea neko od igrača morati na gol i pitanje na šta će sve ličiti ovaj meč jer argentinski velikan na raspolaganju ima samo jedanaest aktivnih fudbalera.

Oglasi

Osude prema Conmebolu stižu sa svih strana. Apsolutno svi su smatrali da je meč trebao biti odgođen ili da je barem trebalo dopustiti registraciju golmana, ali naređeno je da se utakmica pod svaku cijenu mora odigrati bez obzira na sve probleme.

Pretpostavlja se da bi na gol Rivera mogao stati nekadašnji fudbaler Valencije i Benfice Enzo Perez. On je na treningu imao rukavice na rukama, ali ostaje nam da vidimo kakvu odluku će donijeti trener Marcelo Gallardo.

River je trenutno na drugom mjestu u grupi D Copa Libertadoresa sa šest bodova iz četiri utakmica, a lider je brazilski Fluminense sa osam bodova.

Susret između Rivera i Santa Fea igra se u 2 sata po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije