River Plate drugoligaš
Razočarani navijač

Prvi put u svojoj istoriji

River Plate drugoligaš

M. Maksimović

I to se dogodilo. Velikan argentinskog fudbala, klub sa 33 naslova, River Plate nije uspio kroz dvije utakmice baraža sačuvati prvoligaški status. Nakon što je River poražen u prvoj utakmici 2:0, u revanšu je Belgrano odigrao 1:1.

Tako je na najgori mogući način koluminirala velika kriza koja potresa River posljednjih godina. Nažalost, ni ovaj neuspjeh navijači Rivera nisu mogli prihvatiti, pa su u završnici počeli pravi nerede, pa je utakmica završena nekoliko minuta prije isteka devedesete.

Već nakon prve utakmice u kojoj je Belgrano ostvario veliku prednost, bilo je jasno kako će River u atmosferi koja vlada u i oko ekipe teško stići dva gola zaostatka. Ipak nada se probudila nakon što je Pavone postigao gol u 5. minuti. To je bio rezultat prvo poluvremena u kojem je gostima poništen jedan gol zbog ofsajda.

Gosti su se vrlo dobro i organizovano branili u prvom dijelu tražeći svoje prilike, a najbolju su dočekali u 61. minuti kade Farre postiže gol za 1:1, gol koji će odredeti sudbinu velikana sa Monumentala.

Domaćinima su trebala dva gola u nastavku, a posljednju priliku da nešto naprave su propustili par minuta kasnije kada Pavone nije iskoristio jedanesterac. U samoj završnici su domaći navijači počeli praviti nerede, policija je intervenisala, a igrači Rivera su stadion i teren napustili u pratnji policije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti