River Plate se vratio u elitu

River Plate se vratio u elitu

Argentinski nogometni div River Plata ponovno će igrati u prvoj ligi, godinu dana nakon ispadanja, a zahvaljujući Davidu Trezeguetu koji joj je u subotu s dva pogotka osigurao pobjedu od 2-0 nad Almirante Brownom.

River Plata je tako osigurala povratak u prvu ligu u zadnjem 38. kolu druge lige, utakmicom koju je pratilo 38.000 gledatelja.

 

Trezeguet je River Platu doveo u vodstvo u 49. minuti, a drugi je pogodak postigao minutu prije kraja utakmice. To je ovom Francuzu argentinskog podrijetla 13 gol u crveno-bijelom dresu.

 

Trezeguet (34), koji je nogometnu karijeru počeo u CA Platenseu u predgrađu Buenos Airesa gdje je igrao 1994. i 1995. prije nego je prešao u Monaco, doveden je u Rover Platu kako bi tom klubu vratio izgubljeni ugled.

 

Kada je sudac označio kraj utakmice, tisuće navijača je počelo slaviti "kraj košmara" nakon ove sezone provedene u drugoj ligi, prvi put u povijesti kluba.

 

"Patili smo do današnje utakmice, ali smo vratili River Platu gdje joj je mjesto", izjavio je trener Matias Almeyda, koji je zajecao u naručju svog pomoćnika Gabriela Amata.

 

River Plata, kojeg se smatra jednim od najvećih svjetskih nogometnih klubova, do sada je sovojila 33 naslova prvaka Argentine, dva Kupa Libertadores i jedan Kuo Intercontinentale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.