River traži novog trenera
Leonrado Astrada

Velikan u velikoj krizi

River traži novog trenera

M. Maksimović

Velikan argentinskog fudbala, ekipa River Plate i dalje tavori na dnu Clasure, a u posljednjih pet utakmica ekipa trenera Leonarda Astrade je osvojila tek jedan bez postignutog gola. Nakon 14 kola clausure River Plate se nalazi na tek 17. mjestu sa samo 13 bodova.

U posljednjem kolu River je odigrao tek 0:0 u gostima kod Atlético Tucumána, pa je trener Astrada odlučio otići nakon razgovora sa predsjednikom kluba Danielom Passarelom.Astrada je preuzeo ekipu u oktobru prošle godine, a trenirao je River i u sezoni 2004-2005 ali nije uspio popraviti
rezultate najtrofejnijeg argentinskog kluba kojemu zbog lošijih rezultata u posljednje vrijeme u sljedećoj sezoni čak prijeti i ispadanje.

U Argentini, naime, ispada onaj klub koji ima najslabiji učinak u posljednje tri sezone, a River Plate je opasno blizu dna još od jeseni 2008. godine.


Kao mogući kandidati za nasljednika Astrade, spominju se Angel Cappa, dok bi navijači na klupi Rivera rado gledali proslavljenog argentinskog napadača Ramona Diaza (50), koji je s klubom osvojio pet naslova prvaka u razdoblju od 1996. do 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti