Rizvanović: Možemo i preko Cluja
MIrza Rizvanović

Sarajevo između Helsingborga i Modriče

Rizvanović: Možemo i preko Cluja

Sarajevo je ostvarilo veliki uspjeh pobjedom i prolaskom dalje u Evropskoj ligi nad Helsingborgom, a jedan od najzaslužnijih igrača za odlične nastupe bordo tima je i Mirza Rizvanović.

Rizvanović je sudjelovao i u akciji kod gola u Helsinborgu, a i kod drugog gola na Koševu. Zato mu pripadaju velike zasluge za prolazak Sarajeva.

"Bili smo zaista odlični. U prvoj utakmici smo pokazali da možemo izbaciti Helsinborg i to smo sada na Koševu potvrdili".

"Nije pošlo baš kako treba na Koševu, ali smo svi zajedno rekli da moramo stisnuti i ne smijemo pasti. Ova ekipa pokazuje svoj karakter iz utakmice u utakmicu, jer skoro smo na svakoj stizali rezultat“.Sarajevo je saznalo i s kim će odmjeriti snage i pokušati se tako plasirati u grupnu fazu Eurolige preko rumunskog Cluja.

"Protivnik je zaista jak što su pokazali u Ligi prvaka kada su savladali Romu. Ipak ja vjerujem da požrtvovanom igrom možemo do grupne faze. Na okupu smo već duže vrijeme i svi dišemo kao jedan. Sigurno da ćemo se mi boriti i proći dalje“.

Nastavlja se i Premijer liga Bosne i Hercegovine, a Sarajevo gostuje uvijek neugodnoj Modriči.

"Malo smo umorni zbog naporne utakmice i produžetaka protiv Helsinborga, ali moramo ići na pobjedu. Protiv Slobode smo kiksali kući i sad moramo tražiti bodove na gostovanju. Prvo naše gostovanje je u Modriči, gdje ćemo još jednom pokazati koliko je jaka ova ekipa i vjerujem u to da ćemo se vratiti sa pobjedom", rekao je samouvjereni Mirza Rizvanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.