Rizvanović napao Gracića

Gracić označen kao glavni krivac za situaciju u klubu

Rizvanović napao Gracića

Adnan Beganović

Na današnjoj press konferenciji FK Sarajevo, aktuelni predsjednik bordo kluba napao je bivšeg, Nijaza Gracića zbog istupa u medijima.

"Nijaz Gracić u kontinuitetu nudi recepte za nestanak Sarajeva, navodi da je donosio novca, a stvari stoje drugačije.", rekao je predsjednik Sarajeva, Amir Rizvanović.

"Taj dobročinitelj je jedan od glavnih krivaca zbog teške finansijske situacije u klubu. Umjesto što nudi recepte za nestanak Sarajeva trebao bi početi razmišljati kako da izmiri dugovoe koje je napravio dok je bio predsjednik kluba. Koliko sam upoznat na čelo kluba stigao je krajem 2004. i bio je do kraja 2005. godine. 2004. godinu klub je završoio sa dugovanjem od 272.000 KM, dok je u 2005. godini napravljen dug od 470.000 KM. U tim periodima igrači su prodavani za 10.000 KM, a to sve govori kako se radilo tada. U revizorskom izvještaju za 2006. godinu, dakle nakon odlaska Gracića, stoji da se vidi napredak u radu kluba", dodao je Rizvanović.

Predsjednik Sarajeva govorio je i o pritiscima sa kojima se on i njegovi saradnici susreću od kako su preuzeli klub.

"Od momenta kada sam došao na  čelo kluba na mene i moje saradnike vrše se pritisci sa svih strana. Dolaze od bivših igrača, novinara, nekadašnjih predssjednika, trenera, koji i danas rade u klubu, kao i od uposlenika, kako sadašnjih tako i bivših. A, svi oni, pogotovo ovi koji se danas nazivaju legendama kluba, za sve što imaju u životu mogu zahvaliti Sarajevu", istakao je Rizvanović i osvrnuo se na reviziju poslovanja za 2011. godinu.

"U revizorskom izvještaju stoji da imamo sve uslove za dobijanje licence, međutim, kako sam ranije rekao, podmeću nam sa svih strana. U 2011. godini prihodi su bili oko 2 miliona i 120 hiljada KM, dok su rashodi nešto više, odnosno iznose oko 2 miliona i 300 hiljada KM. Treba naglasiti da smo u prošloj godini isplatili 150.000 KM dugova koje nije napravila sadašnja garnitura čelnih ljudi kluba".

"I Savez treba pomoći klubovima kako bi rješili probleme u kojima se nalaze. Pripremili smo novi Statut kluba koji ćemo na uvid dati članovima Skupštine. Ovaj Statut je jako bitan za budućnost kluba i nadamo se da će biti usvojen", zaključio je Rizvanović.

Ostanite uz SportSport.ba jer za nekih sat vremena moći ćete pogledati video prilog sa današnje press konferencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.