Rizvanović optimista pred gostovanje u Mostaru

Olimpic gost u Vrapčićima

Rizvanović optimista pred gostovanje u Mostaru

Derbi petog kola na programu je u nedjelju na stadionu „Rođeni“ u Mostaru gdje će gost Veleža biti sarajevski Olimpic.

Vukovi u Mostaru na posljednja dva gostovanja nisu poraženi, a pred nedjeljni dvoboj također se nadaju najboljem ishodu po njih.

„Siguran sam da će utakmica biti otvorena i za publiku jako zanimljiva. Sastaju se dva tima koja gaje napadački fudbal i koja će utakmicu dočekati s ciljem da pobijede. Velež je kvalitetan protivnik, njihovi rezultati na startu sezone su za pohvalu s izuzetkom Širokog Brijega, ali daleko od toga da se nekoga u Premijer ligi pribojavamo. Pokazali smo da možemo pobijediti svakoga, pa tako i Velež,“ kaže jedan od najboljih u Jusufbegovićevom timu, Mirza Rizvanović.

Olimpic je na mnogim stadionima u Bosni i Hercegovini tradicionalno neugodan gost. U Mostaru su Vukovi poraženi prije tri godine, tada je bilo 3:0 za Velež. Godinu dana kasnije klub sa Otoke trijumfovao je sa 3:1.

„Uvijek su utakmice protiv Veleža kvalitetne i zanimljive, posebno kada se igra u Mostaru. Ni oni na Otoci nisu izgubili na posljednja dva gostovanja, tako da pravila u ovim duelima ne postoje. Znamo dobro sve njihove jače strane, ali i slabosti koje ćemo nadam se znati iskoristiti,“ dodao je Rizvanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.