Rizvanović: Ponuda Plemića bila je sjajna

Sa Koševa na Bijeli brijeg

Rizvanović: Ponuda Plemića bila je sjajna

Mirza Rizvanović, jedan od najboljih desnih bočnih igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine ovih je dana sa Koševa prešao u redove Zrinjskog.

Po riječima ovog mladog igrača, uslove koje je dobio u Zrinjskom nije mogao da odbije.

"Tačno je da sam potpisao ugovor sa Zrinjskim i veoma sam zadovoljan svojim novim klubom. Kada sam prvi put stupio u kontakt sa čelnim ljudima Zrinjskog nisam znao da neko ovdje može ponuditi takve uslove, jednostavno se to nije moglo odbiti. Ja sam tada i onako bio slobodan igrač, tako da nije bilo nikakvih prepreka da pristupim Plemićima", kaže Mirza Rizvanović za SportSport.ba.

Malo je ko očekivao da će te napustiti Koševo...

"Takav je život nas profesionalaca i nikada se ne zna gdje vas put nosi. Meni je bilo prelijepo u redovima Sarajeva i moram istaći da mi je bordo momčad mnogo dala. Ali, postao sam slobodan igrač i niko nije sa mnom razgovarao za produženje ugovora, a pošto nisam mogao više čekati prihvatio sam ponudu Zrinjskog i sada sam u Mostaru".

Čekaju Vas evropske utakmice sa novim klubom, kakva su očekivanja?

"Mi se uveliko pripremamo za prvu utakmicu u Kazahstanu i imamo velika očekivanja od ovog susreta. Znamo da će nam biti nezgodan rival, ali mi moramo dati sve od sebe da prođemo ovu prepreku i plasiramo se dalje. U drugom pretkolu imamo puno lakšeg protivnika, tako da očekujem naš plasman do trećeg pretkola", dodao je Rizvanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.