Rizvanović: Sinoć je bilo fino biti Bosanac
Mirza Rizvanović

Prvotimac Sarajeva ponosan na Zmajeve

Rizvanović: Sinoć je bilo fino biti Bosanac

Jedan od boljih poteza, ali i iznenađenja trenera Sarajeva Mehmeda Janjoša je bio kada je prekomandovao Mirzu Rizvanovića na poziciju desnog beka.

Mnogi su osporavali takvu odluku šefa stručnog štaba tima sa Koševa, ali je sam Rizvanović svojim igrama zapušio usta svim kritičarima.

"Mogu reći da sam ja od malih nogu igrao u napadu ili kao desno krilo. Kada je mi trener rekao da ću igrati desnog beka, nisam se protivio, nego sam odigrao najbolje kako sam znao. Možda na samome početku i nije bilo baš najbolje, jer sam se tek prilagođavao na toj pozicij. Sada mogu reći da mi ova pozicija dobro odgovara i da se tu dobro osjećam", kaže Rizvanović.

Nakon utakmica koje ste odigrali u Evropi pojavili su se i brojni menadžeri i raspitivali za vaš status.

"To sam sve prepustio svom menadžeru i mogu reći da se on brine o svemu. Ako kojim slučajem i bude nekih konkretnih ponuda, moraju prvo da se jave klubu i s njima da se dogovore. Sigurno ne bih radio ništa iza leđa Sarajevu, jer je taj klub najzaslužniji za moj fudbalski razvoj".
Naredno kolo Premijer lige BiH donosi gostovanje Laktaša na Koševu.

"Laktaši su dobra ekipa, koja će igrati zapaženu ulogu u našem prvenstvu. Međutim, igramo na svom stadionu i sve drugo osim pobjede bila bi katastrofa. Ulazimo sa velikim optimizmom u ovu utakmicu i mogu reći da sigurno pobjeđujemo".

Sinoć je reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila dobar rezultat protiv Turske i došla blizu plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Sinoć je zaista fino bilo biti Bosanac, kada se onako igra možete samo da uživate. Turska se pokazala kao jedna fenomenalna ekipa i ostaviti ih iza sebe je veliki uspjeh. Sada nam slijedi Estonija gdje će Ćirini izabranici sigurno ostvariti pobjedu i onda se treba okrenuti baražu, te  tražiti put do Afrike", rekao je Mirza Rizvanović za SportSport.ba

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.