Rizvanović: Sve je izrežirano

Na Koševu razočarani

Rizvanović: Sve je izrežirano

U ponovljenom susretu 16. kola Premijer lige Sloboda je na Tušnju s 1:0 svladala Sarajevo, no iz bordo momčadi su ogorčeni onim što se dešavalo na terenu.

"Pitam se kome sve ovo treba, za šta se igra naše prvenstvo. Ima li više smisla i igrati, kada vam ovo urade na jednom gostovanju. Mi smo bili izloženi fizičkom napadu od samoga početka utakmice, a ovakvu brutalnost nisam još doživio. Sudija je na sve moguće načine navlačio Slobodi, a podatak da su tuzlanski fudbaleri izveli oko trideset slobodnih udaraca sa šesnaest metara dovoljno govori o svemu. Ono zbog čega sam ja isključen doista je smiješno, ali kad bolje razmislim neko je sve dobro izrežirao. Ako su već odlučili ko će biti šampion neka nam kažu, da ne igramo onda bez potrebe.", rekao je za naš portal razočarani Mirza Rizvanović.

Šta mislite ko stoji iza ovoga?

"Ne znam ko stoji, ali šta su nam uradili to je za ne povjerovati. Ovo što smo mi doživjeli u Tuzli ne ide nikom na čast. Znam da se Sloboda grčevito bori za opstanak i da su joj bodovi potrebni, ali na ovakav način doći do istih, u najmanju ruku je žalosno. Pa molim vas, našim navijačima nisu dozvolili da uđu na stadion, nego su ih smjestili negdje pored. Nadam se, mada se pitam imam li pravo na nadu, da će se u NSBiH pozabaviti ovim problemom.

U narednom kolu Sarajevo gostuje u Travniku. Može li bordo momčad do bodova?

"Da, gosti smo u Travniku, ali ja neću biti od pomoći svojim saigračima, no vjerujem da ćemo na kraju izboriti pobjedu. Nama je bitno samo da bude pošteno suđenje, a onda trvdim da ni jedna ekipa nije bolja od nas. Ako nam dozvole da igramo, ubjeđen sam da ćemo pobjediti u Travniku", zaključio je Rizvanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.