Rizvić priželjkuje tri–četiri pojačanja
Publika u Banovićima u narednoj sezoni gledaće prvi razred bh. fudbala

Budućnost se sprema za elitu

Rizvić priželjkuje tri–četiri pojačanja

Budućnost je pobjedom protiv Orašja, četiri kola prije završetka prvenstva Prve nogometne lige FBiH osigurala naslov prvaka i plasman u Premijer ligu.

Ovaj detalj možda najbolje govori o novom karakteru ekipe i stručnog štaba kojima je osobeni pečat dao harizmatični trener Munever Rizvić nekadašnji reprezentativac BiH.

„Ostalo je da odigramo još jedna utakmice na „domaćem“ terenu protiv ekipa Igmana iz Konjica. Objektivno, bodovi nam ne trebaju ali ćemo odigrati punim kapacitetom kao da nam od tih bodova zavisi opstanak. Imamo jasnu koncepciju za Premijer ligu, kad je riječ strukture ekipe i stručnog štaba. Većina sadašnjih igrača ima ugovor do kraja sezone. Ne vjerujem da će tražiti da odu sad kad smo ostvarili cilj. Dakle, na nih računamo. Međutim, trebaće nam tri-četiri kvalitetna igrača poput Džafića iz visočke Bosne ili još nekolicine igrača iz Prve lige čiji stil odgovara ekipi i ambicijama. U Premijer ligi nećemo biti autsajderi nego rekspektabilna ekipa.“, kaže Rizvić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.