Rizvić: Sloboda je uvijek težak protivnik

Rizvić: Sloboda je uvijek težak protivnik

E. Škorić, foto: Ante Vučić

Budućnost u Banovićima dočekuje Slobodu u kantonalnom derbiju, a trener popularnih Rudara Munever Rizvić nada se prvoj domaćoj pobjedi svog tima.

Budućnost je na svom terenu remizirala sa Drinom i Čelikom (obje utakmice 1:1), dok su poraćeni u duelu sa Sarajevom (1:2). Puno bolje izabranici Munevera Rizvića igraju u gostima, pa su tako tri boda osvojili kod Slavije, a jedan kod Zrinjskog.

"Što se tiče današnje utakmice, mogu slobodno reći da je Sloboda uvijek težak protivnik, ali nama su i prethodne utakmice bile izuzetno teške. No, mi se nadamo našoj prvoj domaćoj pobjedi i mislim da smo je zaslužili nakon sjajnih partija na gostovanjima i u Istočnom Sarajevo kod Slavije i u Mostaru kod Zrinjskog. Mislim da je vrijeme za pobjedu pred svojim navijačima i uz malo sreće i našeg angažovanja, mislim da ćemo je i ostvariti", kazao je trener Budućnosti Munever Rizvić za SportSport.ba, dodavši:

"U današnjoj utakmici protiv Slobode neće biti Kurtića, Ikanovića i Halilovića. Istina, radi se o našim standardnim igračima, no koga nema bez njega se mora. A, uvjeren sam da i bez njih trojice imamo kvaliteta i snage da osvojimo tri boda u ovom kantonalnom derbiju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.