Rizvić: Zrinjski zasluženo ide dalje

Budućnost se oprostila od Kupa

Rizvić: Zrinjski zasluženo ide dalje

E. Škorić

Budućnost iz Banovića eliminisana je iz Kupa BiH nakon što su danas poraženi u Mostaru od Zrinjskog (1:3). Trener "rudara" Munever Rizvić tvrdi da su Plemići potpuno zasluženi prošli u osminu finala takmičenja.

Slomić je goste iz Banovića u šestoj minuti nastavka doveo u vodstvo, ali su domaći golovima Lendrića (2) i Zadre uspjeli doći do potpunog preokreta, te se, kako nam je kazao trener gostiju Rizvić, potpuno zasluženo plasirati u narednu fazu takmičenja.

"Zrinjski je danas bio puno, puno, puno bolja ekipa od nas i potpuno zasluženo su prošli dalje i ja im čestitam i želim puno sreće u nastavku ovog natjecanja. Činjenica je da smo golom Slomića uspjeli čak i povesti, ali oni su ubrzo preokrenuli rezultat i na kraju, ponavljam, sasvim zasluženo prošli dalje", kazao je trener Budućnosti Munever Rizvić za SportSport.ba, dodavši:

"Mi se sada okrećemo domaćem prvenstvu, gdje nam je cilj ostati stabilan premijerligaš. Već u subotu čeka nas težak kantonalni derbi pred svojim navijačima protiv Slobode koja će se na nama 'vaditi' nakon što nisu uspjeli pobijediti Leotar na Tušnju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.