Robben Bayernu vratio liderstvo

Bundesliga, 26. kolo

Robben Bayernu vratio liderstvo

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici današnjeg programa  26. kola njemačke Bundeslige Bayern je na Allianz Areni došao do veoma teške pobjede nad ekipom Freiburga.

Pola sata igre proteklo je u laganoj dominaciji minhenskog kluba, ali su gosti uspjeli povesti preko Makiadija, koji je topovski sa sedamnaest metara opalio na dodavanje Abdessadkija. Golman Bayerna Butt nije imao nikakve šanse da odbrani projektil reprezentativnog napadača DR Konga.

U nastavku Bayern svim silama kreće u napad, s nadom da će doći do pobjede koja će ih vratiti na vrh Bundeslige. Kad nije moglo iz igre, onda je iz slobodnog udarca. Igrala se 76. minuta kada je Holanđanin Arjen Robben savladao Popuplina.

Bayern je do kraja uspio postići i drugi pogodak i to zahvaljujući protivničkom igraču Ivici Banoviću, koji je skrivio jedanaesterac. Robben je bio siguran realizator za konačnih 2:1.

Bundesliga, 26. kolo:
Bayern - Freiburg 2:1 (Robben 76, 83 - penal/ Makiadi 31)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.