Robben otkrio zašto je odbio ponude u januaru
Foto: EPA

Ostao u Bayernu

Robben otkrio zašto je odbio ponude u januaru

E. Čaušević

Holandski fudbaler Arjen Robben izjavio je za njemačke medije da je prije nekoliko mjeseci odbio bogatu ponudu jer je želio ostati u Bayernu.

U zimskom prelaznom roku bilo je mnogo priče da će Robben napustiti Bayern, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Holanđanin je potvrdio za njemačke medije da je postojala ponuda o kojoj je dugo razmišljao, ali da je na kraju odlučio da ostane u Bayernu barem još jednu sezonu.

"Želim nastaviti igrati na najvišem nivou i osvojiti još jednu Ligu prvaka. Nakon toga ću ili završiti svoju karijeru ili nastaviti igrati u nekoj zemlji poput Kine ili Sjedinjenih Američkih država. Istina je da sam u januaru imao nekoliko bogatih ponuda iz Kine. O jednoj sam dugo razmišljao, ali sam ih na kraju morao odbiti jer želim još uvijek igrati na visokom nivou", rekao je Robben.

Navijači Bayerna pred sobom imaju poprilično tužan vikend iako će se proslaviti nova titula prvaka Njemačke. Naime, po posljednji put na sceni ćemo vidjeti Philippa Lahma i Xabija Alonsa koji su odlučili okačiti kopačke o klin na kraju ove sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi