Robben otkrio zbog čega je napustio Real Madrid

"Volio sam Real, ali za mene nije bilo mjesta"

Robben otkrio zbog čega je napustio Real Madrid

D. Vejo

Holandski fudbaler Arjen Robben danas je poznato ime u svijetu fudbala.

Igrač strašne brzine i tehnike, bilježi sjajne partije u dresu njemačkog tima. Međutim, najteža odluka u njegovoj karijeri bila je prelazak iz Primere u Bundesligu.

Holanđanin je bio standardan u dresu Madriđana sve do 2009. godine, kada je kako kaže, zbog mnogih zvijezda koje su tada stigle u Kraljevski klub, morao isti napustiti jer za njega u timu nije bilo mjesta.

Volio je Real, to mu je oduvijek bila želja. Ali, od snova i ljubavi se ne živi. Morao je da pronađe novu sredinu, koja će mu na koncu donijeti ono što je zapravo oduvijek želio, a to je biti jedno od velikih imena fudbalskog neba.

"Konkurencija u Realu bila je velika. Dok sam ja igrao, tu su bili Kaka, došao je Ronaldo, zatim Benzema i Alonso. Stvarno velika imena. Iz kluba su mi rekli, da bi mojom prodajom zaradili, a da bih ja karijeru mogao oživjeti upravo u Bayernu. To je bila teška odluka, volio sam Real. Ali, na kraju se ispostavilo da sam učinio pravi potez. Evo, igram osam godina i postao sam bitan čovjek u ovom timu", kazao je Arjen Robben.

Do sada, Robben je za Bayern nastupao 232 puta, te je postigao 121 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi