Robbie Keane prelazi kod Beckhama

Robbie Keane prelazi kod Beckhama

Edmir Škorić

Tottenhamov iskusni napadač Robbie Keane do kraja ljetnog prijelaznog roka potpisat će ugovor s američkim Los Angeles Galaxyjem, javljaju otočki mediji.

Keane je nedavno potvrdio kako napušta Tottenham kako bi redovnije igrao. 31-godišnji Irac oputovat će u Los Angeles kako bi potpisao ugovor s Galaxyjem, klubom Davida Beckhama, koji bi mu donio prihod od devet miliona dolara za dvije godine.

I prije 18 mjeseci Keane je bio blizu odlaska u SAD. Njegova supruga Claudine je novinarima kazala kako bi voljela da njen muž igra u Los Angelesu.

Njegovim odlaskom otvorit će se prostor za Emmanuela Adebayora koji stiže na posudbu u Tottenham i koji ističe kako nema mjesta u Manchester Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.