Robert Enke dobio ulicu u Hannoveru

Robert Enke dobio ulicu u Hannoveru

Prošlo je nešto više od godinu dana kada je svijet šokirala tragična smrt Roberta Enkea. Koliko je bio posebna osoba govori i to da je nekadašnji golman njemačke reprezentacije dobio ulicu u Hannoveru.

Enke je nastupao za Hannover, u kojem je ostavio dubok trag, pet godina u periodu od 2004. do trenutka kada je odlučio da okonča svoj život zbog teške depresije.

Robert Enke Strasse u blizini AWD-Arene. Gradonačelnik Hannovera, Stephan Weil rekao je kako nije uobičajeno dati ime ulice tako brzo nakon njegove smrti, ali Enke je bio posebna osoba.

Život nekadašnjeg reprezentativca Njemačke prerano je stao. Bile su mu tek 32 godine kada se bacio pod vlak u Neustadtu. Njegova kćerka Lara 2006. godine je napustila svijet. Enke se dugo borio sa depresijom, no tuga za malom Larom bila je prevelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.