Robert Huth u Stoke Cityju

Robert Huth u Stoke Cityju

Edmir Škorić

Stoke City se jučer pojačao bivšim odbrambenim igračom Middlesbrougha, Robertom Huthom. Osim Nijemca, iz Middlesbrougha u Stoke trebao bi preći i Turčin Sanli Tuncay.

Kao što to obično biva, klub koji ispadne iz lige rasprodaje svoje igrače. Čist primjer u Engleskoj su Newcastle i Middlesbrough. Riverside napustio je njemački odbrambeni igrač Robert Huth, a za njim bi u redove Stoke Cityja trebao preći i turski reprezentativac Sanli Tuncay.

Trener Stokea, Tony Pulis, za 5 miliona funti dobio je odlično pojačanje u zadnjoj liniji, a cijena bi mogla porasti čak i do 6 miliona, što bi bila najveća cifra koju su čelnici Stoke Cityja izdvojili za nekog igrača. Ranije su za 5,5 miliona funti angažovali napadača Dave Kitsona.

Huth je za reprezentaciju Njemačke odigrao 19 utakmica, a mnogi ga pamte iz vremena dok je nastupao za londonski Chelsea.

"Zahvalan sam Stokeu što su mi dali priliku da tako brzo ponovo zaigram u Premiershipu. Nisam se dvoumio oko prelaska kada sam čuo da me klub želi dovesti", izjavio je 25-godišnji Huth.

Osim Hutha, u Stoke će iz Middlesbrougha preći i turski vezni igrač Sanli Tuncay, koji je navodno sve dogovorio sa čelnicima kluba koji je prošle sezone završio na 12, mjestu Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.