Robert Jarni izabrao 11 najboljih u Evropi

Trener Sarajeva za UEFA.com

Robert Jarni izabrao 11 najboljih u Evropi

Trener FK Sarajevo Robert Jarni odabrao je idealnih 11 igrača u 2013. godini za zvaničnu stranicu UEFA-e. 

Prema Jarnijevom mišljenju najbolji golman u ovoj godini je golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer, bekovi su također iz Bayerna Philipp Lahm i David Alaba, dok su štoperski par Thiago Silva iz PSG-a i Sergio Ramos iz Real Madrida. 

Tri igrača u veznom redu prema izboru bivšeg hrvatskog reprezentativca su Paul Pogba iz Juventusa, te Bastian Schweinsteiger i Franck Ribery iz Bayerna. 

U napadački trio Jarni je stavio Cristijana Ronalda, Lionela Messija i hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića iz Bayerna. 

Idealnih 11 u 2013. godini prema Jarnijevom izboru: Neuer - Lahm, Ramos, Silva, Alaba - Schweinsteiger, Pogba, Ribery - Messi, Mandžukić. Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije