Roberto Di Mateo kandidat za klupu Sunderlanda

Italijan umjesto Italijana

Roberto Di Mateo kandidat za klupu Sunderlanda

Zbog loše atmosfere i serije poraza na startu nove sezone Premiershipa, Paolo Di Canio razriješen je dužnosti u Sunderlandu, a kao glavni kandidat za njegovog nasljednika spominje se Italijan Roberto Di Mateo koji se predprošle sezone sa Chelseajom okitio naslovom prvaka Evrope.

Tim će nakon Di Cania privremeno voditi Kevin Ball, a osim Di Matea kao mogući nasljednici kontraverznog Italijana spominju se Tony Pulish, Steve McLaren, Alex McLeish, te lenenda Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskaer.

Sunderland nakon pet kola Premijer lige ima tek jedan bod, a na posljednjem meču poraženi su u gostima od WBA rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.