Sada je jasnije zbog čega je napustio Italiju: Robreto Mancini već ima novi posao

Ponuda koja se ne odbija

Sada je jasnije zbog čega je napustio Italiju: Robreto Mancini već ima novi posao

E. Škorić

Roberto Mancini je danas napustio poziciju selektora italijanske nogometne reprezentacije, ali čini se da već ima novi posao.

58-godišnjak je u nedjelju popodne neočekivano podnio ostavku nakon što je prethodno pet godina vodio Azzurre.

Tokom svog vremena u vrućoj stolici, Mancini je vodio Italiju do trofeja na EURU 2020., ali se nije uspio plasirati za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Prethodno je osvojio Kup Italije s Fiorentinom, Lazijem i Interom, kao i naslov Serie A s Nerazzurrima, dodavši trofeje Premier lige i FA kup u svoj životopis vodeći Manchester City. Također je osvojioi turski kup s Galatasarayem.

Prema pisanju novina u Saudijskoj Arabiji, Mancini je blizu preuzimanja reprezentacije Saudijske Arabije. Ponuđen mu je bogat ugovor i Mancini nije mogao da mu odoli.

Oglasi

Calciomercato pak piše kako nije nemoguće da bi se Mancini mogao vratiti u Premier ligu ili bi možda mogao čekati priliku za novi izazov u Seriji A, ali vjeruje se da je u ovom trenutku jako blizu preuzimanja selekcije na Bliskom istoku.

Italijanski mediji vjeruju da je Luciano Spalletti, koji je sa Napolijem osvojio Scudetto, mogao da bude Mancinijev nasljednik na klupi Italije.

Bivši selektor Italije Antonio Conte, kojeg je u martu otpustio Tottenham Hotspur, i bivši svjetski prvak Fabio Cannavaro, koji je trenirao u Kini i Saudijskoj Arabiji, također se smatraju kandidatima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na Mancinijevom nasljedniku, koji će imati samo nekoliko dana za pripremu za utakmice početkom septembra, ostaje da Italiju vrati na pravi put.

Azzurre 9. septembra očekuje meč u Sjevernoj Makedoniji, a tri dana kasnije ugostit će Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije