Selektor Portugala poludio na pitanje o Ronaldu: "Ma znate šta..."

Roberto Martinez nije prihvatio sugestiju

Selektor Portugala poludio na pitanje o Ronaldu: "Ma znate šta..."

Eldar Ganibegović

Selektor Portugala je uoči današnje utakmice s Turskom dobio jedno sugestivno pitanje vezano za Cristiana Ronalda, te je odgovorio novinaru vrlo nervozno.

U okviru 2. kola EURO-a u Njemačkoj u grupi F danas se od 18:00 sati u Dortmundu sastaju Turska i Portugal.

Utakmica je to koja će pobjedniku, ako ga bude, donijeti plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Portugal je u prvom kolu nakon preokreta slavio protiv Češke s 2:1, dok je Turska rezultatom 3:1 bila bolja od Gruzije.

Cristiano Ronaldo je igrao svih 90 minuta protiv Češke, nije postigao gol, a selektor Portugala dobio je pitanje o njemu pred meč s Turcima.

Nakon što su pohvalili Cristiana Ronalda (39), novinari su portugalskom selektoru predložili da zvijezdu Al-Nassra premjesti na klupu i razmisli o korištenju igrača na kraju utakmica.

Oglasi

Roberto Martinez se nije složio sa primljenim prijedlogom i želio je poslati vrlo jasnu poruku.

"Ma znate šta... Bio je veoma disciplinovan, trudio se i veoma je važan igrač za nas, jer otvara prostor za druge igrače. Veoma je važno shvatiti šta igrač poput njega može donijeti Portugalu.

Za nas Cristiano Ronaldo donosi iskustvo, koordinaciju, prilike za postizanje golova, kretanje u okvirima, mogućnost otvaranja prostora", rekao je Roberto Martinez.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je postigao čak 130 golova za Portugal od 2003. godine otkada nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.

Godine 2016. je osvojio titulu prvaka Evrope u Francuskoj, a vidjet ćemo može li to Portugal ponoviti ove godine u Njemačkoj.

Oglasi

Gotovo sigurno da je ovo za Cristiana Ronalda posljednje Evropsko prvenstvo, a ukupno šesto u karijeri.

Prvo je igrao 2004. godine u svojoj zemlji, kada je Portugal u finalu poražen od Grčke koja je tada iznenađujuće postala prvak Evrope.

Inače, ranije danas su u grupi F meč rezultatom 1:1 igrali Gruzija i Češka, a ovo su sastavi sa Signal Iduna Parka:

Turska (4-3-3): Bayindir; Celik, Akaydin, Bardakci, Kadioglu; Calhanoglu, Ayhan, Kokcu; Artukoglu, Akgun, Yilmaz.

Portugal (4-3-3): Costa; Mendes, Pepe, Dias, Cancelo; Palhinha, Fernandes, Vitinha; Silva, Leao, Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi