Robijaši: Gašena nam je ideja, sabotirani poslovi...

Ostavka Olguna digla je mnogo bure

Robijaši: Gašena nam je ideja, sabotirani poslovi...

S. Mlaćo

Neopoziva ostavka Aydina Olguna na mjesto prvog čovjeka NK Čelik podigla je mnogo bure u bh. sportskoj javnosti.

Olgun je iznio velike optužbe na račun pojedinih uposlenika, kao i nogoetaša za koje je kazao da je njihova ljubav prema Čeliku lažna i ta to Zeničani moraju znati.

Pojedini su mu uzvratili kazavši da je Čelik u njegovo vrijeme mnogo obrukan, a Fenan Salčinović je istakao da je Olgun ublehaš, lažov i prevarant.

Danas se oglasili i navijači Čelika, popularni Robijaši.

Pozvali su FUP, Tužilaštvo FBiH i SIP-u da brzo reaguju i provedu istragu oko stanja u NK Čelik.

"UG "ROBIJAŠI ZENICA 1988" se ovim putem oglašava povodom novonastalih situacija u Klubu. Koliko smo šokirani dešavanjima i stanjem u klubu, pa zatim obraćanjem i investitora, oglušivanjem administracije, tužilaštva i FUP-a, toliko i nismo. Znali smo, a ako nismo, onda nismo dovoljno slušali jedni druge. Nismo dovoljno obraćali pažnju na one kojima trebamo vjerovati, na obične ljude. Klub nije regularan, da se razumijemo. Međutim, nećemo o tome bez iole činjeničnog stanja, jer ne želimo demagogiju, već ispravno razmišljanje i činjenice. Ne želimo ni da prenosimo tuđe riječi, niti da koga citiramo, doći će vrijeme i za to.

Mi Zeničani smo to sebi dopustili. Nismo nikad prevagnuli, nismo nikad svijest izgradili, nikad nismo išli do najsitnijih detalja u svemu, to nas je i koštalo. Kada bi se to i desilo, da neko nešto inicira, bili bi gašeni, prije ili kasnije. Pa ovo nije prvi put da se provaljuje u Klub i nosi dokumentacija. Šta to govori o Bilinom Polju osim da više liči na trafiku u 90-im godinama, nego na stadion i dom neke institucije.

Nema riječi kojima možemo iskazati svoje nezadovoljstvo, a kada provjerimo službenu dokumentaciju i aktuelno stanje u Klubu, iznijeti ćemo u javnost i činjenična stanja i stav Grupe, stav Robijaša. Trenutno možemo samo reći da je ovo vrhunac sramote za sada, a kada bi ovo bilo dno dna, bilo bi i podnošljivo.

Upozoravalo se, godinama prije. Zaboravilo se da su Robijašima davani ultimatumi, neko je pristao neko nije, gašena nam je ideja, sabotirani poslovi, prijetnje na kućama, skrnavljeni mrtvi bukvalno, pucnjave. I ? Ništa mi nismo naučili. Naš je problem što jako brzo zaboravljamo, jako brzo zanemarujemo pouke iz prethodnih iskustava.

Ovim putem pozivamo i FUP i Tužilaštvo FBiH i SIPA-u, da urade svoj posao i istraže NK Čelik do najsitnijih detalja, neka svako odgovara za svaku nepravdu načinjenu prema našoj svetinji, bez selekcije.

Najgore od svega je što su dobri oni što su šutili, a oni što su pričali i iznosili u javnost su na margini građanstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opet ponavljamo, naš konačni stav ćemo iznijeti u toku naredne sedmice, a neka se svaki čovjek koji je pomirisao vrata onog stadiona zapita o svojoj čistoći. Neka se i građani zapitaju o svojoj svijesti, svom razmišljanju, svojim godinama provedenim na onom stadionu. Da li se moglo promijeniti, da li se moglo utjecati, da li je moglo bolje ?

I samo da ne bude, što bi se u narodu reklo: "Ujeo vuk magarca", stoji u saopštenju Udruženja građana Robijaši Zenica.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

normalan
Ovdje trebaju 3 SIP-e, hapsi ****a redom...ali ne, ništa neće biti, onda bi se sva SDA bagra morala pohapsiti, tuga od grada, tuga od kluba, tuga od bošnjaka
0 2
rodjak
zelim Celiku i navijacima najbolje i velika je steta i sramota sta se desava sa klubom.Ako se ne pojavi neko sa nekom lovom ubrzo bogami jedino je po meni rijesenje,nazalost gasenje kluba.Celik ima velike dugove i evo da igra nekolike godine i u federalnoj ligi nista se nece promjeniti,valja iskihati te sve dugove koje su nagomilali svi ti ljudi koji su vodili celik iza rata i upropastili ga.Liga federacije je puno skuplja od PL)(jer klubovi sve trebaju placati a liga nema sponzora)plus sto je interes sponzora puno manji nego u PL.Po meni onako gledajuci sa strane je najbolje krenuti od pocetka cist od dugova(ima dosta klubova koji su tako uradili kao recimo olimpija,Radnicki Nis...)I onda za 4-5 godina opet borba za vrh PL.Ne znam,zao mi je ako se likCe bude trebao rasformirati a da recimo nakva Zvijezda,Gabela ili Krupa da igraju PL,to je bogu plakati.Nadamo se da ce te ipak naci neku soluciju za spas kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi