Robijaši: Stanje pripravnosti najvećeg stepena

Saopštenje za javnost

Robijaši: Stanje pripravnosti najvećeg stepena

Edmir Škorić

Navijači Čelika, popularni Robijaši su izdali saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti.

"Poštovana Zenico,

Nakon održane posljednje sjednice Skupštine našeg voljenog NK „Čelik“ na kojoj se nastavila agonija istog, sa velikom pažnjom smo očekivali sjednicu Gradskog vijeća Zenica. Nakon što se ista održala dana 01.12.2016. godine očigledno je da u ovom gradu postoje snage koje se ne ustručavaju sad ni pred kamerama usmjeriti naš klub u ruke onih koji ga vode godinama putem propasti i nestanku. Nisu ti isti dopustili niti da se raspravlja o navedenoj problematici a nećemo ni da spominjemo da na sjednicu nisu došli sa gotovim rješenjima za izlazak iz krize. I sad to više nije pitanje samo NK „Čelik“ nego i drugih sportskih kolektiva. Moglo se danas čuti na sjednici da postoje i drugi sportski kolektivi sa problemima. Međutim o sjednici Vijeća drugi put. Nas sve sada treba zabrinuti ponovna rak rana našeg kluba, Skupština. Ista je na zadnjoj svojoj sjednici kao rezultat svoga rada dobila dva kandidata za predsjednika UO NK „Čelik“ i to su nama dobro poznati Ševko Adilović i Asim Demiri.

Već sljedeće sedmice se članovi Skupštine trebaju izjasniti o navedenom. Ne možemo zamislit da jedan od dva navedena kandidata preuzmu kormilo našeg kluba. Vjerujemo da je ovaj drugi kandidat „reda radi“ jer njegovo dugogodišnje prisustvo u radu Skupštine nije urodilo niti jednom primjetnom promjenom u klubu.

Sada ne možemo, nećemo i ne damo. Adilović. Pucnjava. Sjećate se tog nemilog događaja ispred našeg stadiona. Zaboravili, naravno. Tog 23.07.2016. godine kandidat za predsjednika Upravnog odbora NK „Čelik“ je potegao oružje na nas, djecu i sinove Zenice. I od tada nikom ništa.

Sjećate li se možda kako je tadašnji v.d. gradonačelnik Selver Keleštura zabranio ulaz na stadion nekim ljudima. Mi se sjećamo. Sjeća li se možda Tužilaštvo ZDK? O ovom kauboju smo govorili puno i nemamo namjeru trošiti vrijeme da vas podsjećamo. Taj kauboj je predsjednik Nadzornog odbora NK „Čelik“ gdje pored svih malverzacija isti se nije suočio sa mračnom prošlošću Čelika, a mogao je. Mogao je razotkriti sve malverzacije jer je imao pristup svim podacima. Nije to uradio.

Sve članove Skupštine pozivamo da napuste istu ukoliko nemaju dovoljno morala, hrabrosti da se suoče sa istinom, da preuzmu odgovornost i obavezu da ne glasaju za navedene kandidate, usvoje predloženi Statut, u suprotnom ćemo smatrati da su isti pucali na nas i da su svi oni Adilović Ševko.

Ultimativno, s obzirom koliko nam je vremena ostalo, a usljed stalnih formiranja tzv. odbora za hitnost, tražimo javno sljedeće :

- Zabrana ulaska Adilović Ševki na stadion „Bilino polje“ do okončanja postupka pred nadležnim pravosudnim organima a sve vezano za događaj od 23.07.2016. godine – realizuje gradonačelnik Fuad Kasumović s obzirom da je stadion u vlasništvu grada Zenice.

- Tužilaštvo ZDK pozivamo da javnost upozna u kojoj fazi je navedeni postupak, postoji li optužnica za navedeni događaj od 23.07.2016. godine protiv imenovanog ili je sve još u fazi istrage.

- Tužilaštvo ZDK pozivamo da nam se javno očituje koje su radnje poduzete na otkrivanju kriminala u NK „Čelik“.

- Pozivamo Ministarstvo pravde ZDK da javno objavi koja su lica ovlaštena da predstavljaju NK „Čelik“ Zenica kao i da se javno objavi sastav Skupštine jer su svaku izmjenu dužni prijaviti nadležnom organu u ovom slučaju Ministarstvu pravde ZDK, a što smatramo da nisu uradili.

- Pozivamo Ministarstvo pravde ZDK da izvrši inspekcijski pregled rada NK „Čelik“ kao udruženja građana i utvrdi sve nepravilnosti oko funkcionisanja kluba a naročito oko imenovanja ljudi koji mogu da predstavljaju klub.

Čekali smo godinama, ali ovo više ne možemo trpiti, osjećati i gledati. Molimo prozvane da reaguju u što kraćem roku jer Zenica i Čelik to nisu zaslužili. Svakom ko se osjeća Robijašom, djetetom ovog grada, proglašavamo stanje pripravnosti najvećeg stepena koje se ogleda da u svakom momentu stanu u odbranu svoga kluba u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koristimo priliku i pozivamo vas još jednom da krenemo put Grbavice, uz našu pjesmu: Za Čelik i Zenicu", navodi se u saopštenju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi