Robinho donio bod Cityiju
McCarthy pogodio za vodstvo Blackburna

Robinho donio bod Cityiju

Edmir Škorić

U posljednjoj današnjoj utakmici 20. kola Engleske Premier lige, Blackburn je propustio priliku da pobijedi City, jer su gosti u zadnjim minutama dali dva pogodka.

Blackburn je propustio prednost od 2:0, a City je u zadnjih nekoliko minuta uspio izjednačiti rezultat. Gosti su bili znatno oslabljeni neigranjem Petrova, Bojinova, Benjanija, Johnsona i Evansa.

Sam Allardyce nije mogao računati samo na Grellu i Reida. Unatoč špekulaciji da će nastupiti u ovoj utakmici, Santa Cruz je ipak propustio ovu utakmicu. Upravo City je zainteresovan za usluge napadača Blackburna, koji bi na ljeto mogao preći u redove "nebesko-plavih".

Mark Hughes je engleskog reprezentativca Micah Richardsa ostavio na klupi, a njegovo mjesto u odbrani Manchestera zauzeo je Nedum Onucha.

Utakmica je otvorena sa prilikama obje ekipe, no pogodak je pao tek u finišu prvog poluvremena. Emerton je sa desne strane poslao jednu oštru i nisku loptu u šesnesterac Manchestera, ona dolazi do Robertsa, a ovaj je spušta do McCarthyja koji odličnim i preciznim šutem pogađa donji desni ugao Hartovog gola.

Odlično proigravanje dva Blackburnova napadača. Do kraja utakmice Blackburn dolazi do novog pogodka, i pobjeda je bila skoro sigurna. Roberts je skočio i pogodio za 2:0. Poslije ovog gola City se probudio, Sturridge je pogodio za utješnih 2:1. Zlatan bod gostima donosi Brazilac Robinho 2:2 u posljednjoj minuti utakmice. Zaista puno sreće za Hughesa i njegov tim, u posljednjih nekoliko minuta uspjeli su dva puta pogoditi i vratiti zaostatak od dva gola.

Blackburn - Manchester City 2:2
McCarthy 45' (1:0)
Roberts 83' (2:0)
Sturridge 87' (2:1)
Robinho 90' (2:2)


Blackburn:
Robinson, Samba, Ooijer, Nelsen, Warnock, Tugay, Pedersen, Andrews, Emerton, McCarthy, Roberts.

Manchester City: Hart, Dunne, Ball, Onucha, Zabaleta, Kompany, Ireland, Elano, Wright-Phillips, Caicedo, Robinho.





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.