Robinho od ljeta u novom/starom klubu?

Sprema se povratak "kući"

Robinho od ljeta u novom/starom klubu?

Robinho je svojevremeno bio jedan od najvećih talenata svjetskog fudbala. Puni potencijal nikada nije ispunio, ali i danas, sa punih 36-godina, može pomoći svojoj ekipi.

Robinho je od januara 2018. godine u Turskoj, prvo je nastupao za Sivasspor, da bi godinu dana kasnije prešao u Bašakšehir.

Njegov ugovor sa Bašakšehirom se, međutim, bliži kraju i za sada je teško vjerovati da će doći do produženja saradnje.

To, međutim, spremno čeka Santos, klub u kojem je Robinho i ponikao i za koji je nastupao u nekoliko navrata tokom svoje karijere.

Kako piše brazilski Globoesporte.com, u Santosu su uvjereni da će uspjeti osigurati Robinhove usluge nakon što 36-godišnjem ofanzivcu po okončanju takmičarske sezone u Turskoj istekne ugovor sa Bašakšehirom.

Tako bi Santos mogao dobiti Robinha bez naknade, a navodno je upravo iskusni Brazilac primarna meta predsjednika kluba Josea Carlosa Peresa.

Špekuliše se i da je Peres već kontaktirao Robinhovog predstavnika.

Iako postoji opcija o produženju ugovora između Robinha i Bašakšehira, takav razvoj situacije je postao malo vjerovatan nakon što je u Turskoj uveden drastično veći porez na plate stranih igrača.

Robinho je, podsjetimo, seniorsku karijeru počeo u Santosu iz kojeg je 2005. otišao u Real Madrid. Nakon toga je još u dva navrata oblačio dres Santosa (2010., 2014. - 2015.).

Iskusni Brazilac je tokom karijere igrao još i za Manchester City, Mmilan, kineski Guangzhou Evergrande i brazilski Atletico Mineiro.

Top Komentari

Adnan@Kara
Dokaz da za potpuni uspjeh nije dovoljan samo talenat .....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi