Robinho se vraća u Santos?

Poslije pet godina

Robinho se vraća u Santos?

Edmir Škorić

Brazilac Robinho u utakmici FA Kupa protiv Scunthorpe mogao bi posljednji put obući dres Manchester Cityja. Naime, mladi napadač nalazi se blizu potpisa za bivši klub, Santos iz Brazila.

Najprije se Robinho spominjao kao moguće pojačanje Barcelone, no čelnici aktuelnog prvaka Evrope na kraju su odustali od napadača Cityja. Čini se da će se Brazilac vratiti u rodnu zemlju.

Naime, Santos koji ga je 2005. godine za 20 miliona funti prodao madridskom Realu, sada je u pregovorima za njegovu kupovinu. Iako se klubovi tek trebaju dogovoriti financijske aspekte transfera, navodno bi 25-godišnjak sedmično zarađivao 160.000 funti. Vjeruje se kako su iz Cityja spremni na dogovor i realizaciju ovog transfera.

Robinho je za City od dolaska iz Reala postigao svega tri gola i ove je sezone u sjeni Teveza, Adebayora i ostalih napadača popularnih Građana. Sam Brazilac je nekoliko puta tvrdio da želi preći na Nou Camp, no očito od toga sada nema ništa.

City ovog vikenda igra FA Kup utakmicu protiv Scunthorpe, a Roberto Mancini će odmarati Givena, Barryja, Teveza, pa je izvjesno da će Roibnho dobiti svoju šansu, možda i svoju posljednju u dresu Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti