Robinho: Uvijek sam želio igrati u Milanu

Brazilac danas predstavljen novinarima

Robinho: Uvijek sam želio igrati u Milanu

Edmir Škorić

Brazilac Robinho danas je predstavljen kao novo pojačanje Milana na press konferenciji za novinare. Bivši napadač Real Madrida i Manchester Cityja najavio je dobru sezonu na San Siru.

"Naši igrači imaju stvarno veliki talent i nadam se da svi možemo zajedno igrati. Uvijek sam želio igrati u Milanu, a ovdje je i dosta Brazilaca, te su jedan od najvećih klubova sa bogatom poviješću. Oduvijek sam se nadao ovakvom transferu", započeo je Robinho svoj razgovora.

"Nadam se da će ova sezona biti pozitivna za mene i klub, te želim sve osvojiti sa Milanom. Nadam se da ću pružiti svoj maksimum u crveno-crnom dresu. Uz sve te velike igrače oko mene,  bit ću u mogućnosti pokazati koliko vrijedim na terenu. Ranije sam uvijek igrao u velikim klbuovima, ali to se temelji na pojedince, a ne na čitav kolektiv. Ovdje je drugačije. Nadam se da ću u Milanu biti sretan", dodaje Robinho.

Italijanski mediji često raspravljaju o tome da li će biti mjesta za sve, obzirom da trener Allegri sada na raspolaganju ima Ibrahimovića, Robinha, Pata, Ronaldinha...

"Svaka momčad može igrati s četiri napadača. Najvažnije je da Milan postiže golove, a ne individualci. Pato i Ronaldinho su igrači koji mogu odlučiti u jednom trenutku utakmicu. Nadam se da će se Dinho vratiit u brazilsku reprezentaciju."

Brazilski napadač je za kraj kazao kako je imao problema u Premiershipu, preciznije Manchester Cityju, gdje je došao iz madridskog Reala.

"Imao sam problema sa engleskim nogometom, koji nije dobar za Brazilce. Nikada nisam imao problema sa menadžerom Robertom Mancinijem. Želim mu sve najbolje sa Cityjem, a moj fokus su sada samo nastupi u Milanu."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.