Roda otkinula bod kod favorizovanog Heerenveena

Eredivizija Holandije

Roda otkinula bod kod favorizovanog Heerenveena

Najveće iznenađenje večerašnjeg izdanja holandske Eredivizije priredio je tim Rode Roda je na gostovanju kod favorizovanog Heerenveena otkinula bod, a rezultat je nakon 90 minuta glasio 2:2. 

Gosti su u dva navrata stizali vodstvo Heerenveena i na kraju upisali zaslužen bod. Ziyech je domaćina doveo u vodstvo u dvanaestom minutu, a gosti su uzvratili dvadeset minuta kasnije pogotkom Nemetha.

Heerenveen je do novog vodstva došao u 65. minutu golom Finnbogasona sa bijele tačke. Gosti se ni nakon drugog pogotka domaćina nisu predavali, a nagrada za hrabrost i trud bio je izjednačujući pogodak koji je postigao Hupperts dvadeset minuta prije kraja.

Heerenveen je peti na tabeli sa 30 bodova, dok je Roda jedno mjesto iznad opasne zone sa 19 bodova, dva više od ugroženog Den Haaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.