Rođeni ispustili pobjedu u Gabeli

Remi GOŠK-a i Veleža

Rođeni ispustili pobjedu u Gabeli

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Velež je u pripremnom meču remizirao s GOŠK-om u Gabeli rezultatom 1:1.

Iako je u Gabeli temperatura bila izuzetno visoka, ekipe su odigrale jako dobar meč.

Od prvog sudijskog zvižduka se igralo otvoreno, da bi u 11. minuti Velež poveo. Pršeš lijepim prizemnim šutem sa 18 metara pogađa za 0:1.

Nije GOŠK bio bezazlen. Oslobodio se domaći tim pritiska s početka utakmice i imao je nekoliko opasnih udaraca prema golu Rođenih. Ipak, preciznosti nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom Veleža od 0:1.

Nastavak meča međutim nije donio fudbal kao u prvom poluvremenu. GOŠK je pokušavao nešto, ali je Velež bez većih problema održavao prednost i potpuno je kontrolisao igru.

Ipak, u samom finišu GOŠK-u se isplatila nešto bolja igra. Radić je u 86. minuti pogodio za 1:1 i spasio je svoj tim poraza u ovom meču.

Pripremni meč:

GOŠK- Velež 1:1

NK GOŠK: Lukač, Arsić, Jusufbašić, Simeunović, Mihajlović, Šunjić, Šivšić, Korniev, Rizvanović, Samardžić, Šantić.

Klupa:  Milović, Šutalo, Ramljak, Despotović, Bašović, Ereiz, Turanjanin, Lovyniuk, Kuridža, Savić, Radić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Bogdanović, Ćosić, Zvonić, Alagić, Čivić, Hasanović, Radovac, Vehabović, Pršeš, Brandao, Cvijanović.

Igrali su još: Bobić, Zeljković, Ovčina, Osmić, Zvizdić, Sijamija, Jelovac, Dario, Bihorac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Gosk je veci i posteniji klub od ovih vrapcickih seljacina koji mogu pobijediti samo ako namjeste. Uskoro ce oni nazad u federalnu a na Grbavici cemo vas ovaj put polomiti i poniziti
3 13
Mostarski1Rambo22
Primijetio sam da ima više Bošnjaka koji mrze Velež, nego ovih bivših Veležovaca iz ZH županije..Mnogima je krivo, jer Velež nije bio ugašen 2017-2018 :) #MUSVD #RA81 a iduće godine Evropa :) Živi bili, pa vidjeli
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije