Rođeni misle ozbiljno: Velež u Hrasnici nadigrao Željezničar
Rođeni su u polufinalnom duela Memorijalnog turnira "4. Viteška" s 1:0 savladali Plave

Memorijalni turnir "4. Viteška"

Rođeni misle ozbiljno: Velež u Hrasnici nadigrao Željezničar

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Drugo polufinale Memorijalnog turnira "4. Viteška" odigrali su Željezničar i Velež. Pobijedio je tim iz Mostara s 0:1.

Poslije početnog ispitivanja snaga i nekoliko polušansi prva situacija vrijedna spomena je iz 15. minute kada je zbog povrede igru morao napustiti Cvijanović, a umjesto njega ušao je Fajić.

Najbolji igrač Rođenih u prošloj sezoni se zadržao 10-ak minuta, a za taj period je uspio promašiti kolosalnu šansu u 22. minuti kada je u situaciji jedan na jedan njegov udarac odbranio Erić. Nakon toga robusni napadač je zamijenjen zbog povrede.

U 32. minuti dvije velike šanse za Berishu. Nakon furiozne kontre ofanzivac Veleža se našao oči u oči sa Erićem koji brani, a zatim u nastavku akcije požrtvovano reaguje Sadiković.

Najbolju šansu Plavi su imali u 35. minuti. Poslije centaršuta Boje glavom je šutirao Osmanković, ali njegov udarac je odbranio Bogdanović. Dvije minute kasnije skoro pa identična situacija, ali ije Bogičević tukao iznad prečke.

Velež je poveo na startu drugog dijela. Igrala se 52. minuta kada poslije nesporazuma u odbrani Željezničara lopta dolazi do Berishe koji je ovaj put bio uspješniji od Erića.

Jaka kiša padala je tokom cijelog susreta što je bila otežavajuća okolnost za igrače obje ekipe, posebno je bilo teško u prvoj polovini drugog dijela.

U 69. minuti Mostarci su mogli do drugog gola, Brandao je iskosa s lijeve strane izašao sam pred Erića, a golman Plavih je uspio odbraniti njegov udarac.

Željezničar je u finišu meča pravio blagi pritisak, ali dojam je da je Velež bez već problema kontrolisao igru i rezultat. Na kraju je ostalo je 1:0 za Rođene koji su obzirom na prikazano mogli i ubjedljivije slaviti.

Prethodno je prvi finalista turnira postala ekipa Radnika iz Hadžića koji je poslije boljeg izvođenja penala pobijedila Famos sa 5:4.

Za treće mjesto sutra će igrati Famos - Željezničar, dok će pobjednika odlučiti duel Velež - Radnik Hadžići.

Inače, turnir u Hrasnici održava se u čast svih poginulih boraca 4. Viteške brigade koja je formirana prije 27 godina te je tokom agresije na BiH čuvala kapije Sarajeva.

Željezničar - Velež 0:1 (Berisha 51')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Stanić, Bogičević, Osmanković, Pavić, Sadiković, Bojo, Šehić, Mujezinović, Veselinović, Krpić.

FK Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Zvonić, Ćivić, Ćosić, Behram, Vehabović, Brandao, Cvijanović, Berisha.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kupi_Lee
Sutra Željo i Famos za treće mjesto.
55 0
forza_juve
Krkan pizdi negdje u cosku huhu
47 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi