Rođeni nemoćni protiv Olimpika

Druga pobjeda Vukova i drugi poraz Veleža

Rođeni nemoćni protiv Olimpika

Ekipa Olimpika došla je do svoje druge ovosezonske pobjede. Ovog puta Vukovi su kao domaćini bili bolji od Veleža.

I dok je ekipa Olimpika u proljetnu polusezonu ušla sa dvije pobjede, sasvim je druga priča u Veležu. Rođeni su u prošlom kolu poraženi u Travniku, da bi sada bodove izgubili i u duelu sa novajlijom u društvu najboljih.

Jedini gol na utakmici postignut je na njenom samom otvaranju. Igrao se deseti minut kada je Alimanović pogodio mrežu Mostaraca za vodstvo Olimpika. Nakon jedne na prvi pogled bezazlene akcije, lopta je došla do Alimanovića, koji neomatean sa ruba šesnaesterca pogađa za, kako će se kasnije ispostaviti, konačnih 1:0.

Velež do kraja susreta nije nikako mogao uspostaviti svoju, prepoznatljivu napadačku igru. Mostarci su se mučili sa organizacijom napada, a Olimpik je znalački kontrolisao susret i igru, te na kraju upisao nova tri boda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.