Rođeni od sutra u Heiligenkreuzu

Generalka protiv Hapoela

Rođeni od sutra u Heiligenkreuzu

Adnan Beganović

Fudbalski klub Velež treću fazu priprema za nadolazeća premijerligaška iskušenja obavit će u Austriji, tačnije u Heiligenkreuzu, gdje se pripremao i sarajevski Željezničar.

U Austriji će Rođeni odigrati i tri prijateljska susreta, a prvi protivnik bit će im novi češki prvoligaš, Jilhava. U drugom susretu izabranici Asmira Džafića snage će odmjeriti sa austrijskim regiopnalnim ligašem FAC-om, dok će u trećem posljednjem susretu u Austriji igrati protiv Hapoel Ramat Gana.

"Do sada smo imali 43 treninga i 4 kontrolne utakmice. Zadovoljan sam urađenim. Nije bilo ni nekih većih problema sa povredama, izuzev Kajtaza, koji je morao propustiti nekoliko dana  zbog povrede mišića. Momci vrijedno rade i zadovoljan sam njihovim pristupom. U Austriji ćemo imati dobre protivnike i još jedan ciklus od sedam dana priprema. Ipak, naše misli su jedino usmjerene prema utakmici sa Radnikom i startu prvenstva, tako da će nam i ove utakmice služiti samo za dodatnu provjeru mogućnosti. Prioritet nam je Radnik i da pobjedom nad novajlijom u ligi dobijemo neophodan mir na početku prvenstva", istakao je trener Veleža, Asmir Džafić, dok je kapiten momčadi Admir Kajtaz za zvaničnu internet stranicu kluba izjavio:

"Nama je glavni prioritet prvenstvo. Prijateljske utakmice služe samo za provjeru mogućnosti u tom trenutku i nekih taktičkih zamisli, tako da ako nam nekada i bilo drago zbog pobjede ili naprotiv zabilježili poraz, opet kažem to su samo prijateljske utakmice. Dobro smo radili do sada i bićemo spremni do početka prvenstva".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.