''Rođeni'' spremni za novo slavlje
Može li Velež ponoviti Travnik ?

U sjajnoj atmosferi Velež dočekuje Olimpik

''Rođeni'' spremni za novo slavlje

M. Maksimović

Nakon sjajne predstave i visoke startne pobjede, voljom ždrijeba fudbaleri Veleža ponovo su domaćini, ove subote dočekuju novajliju u ovom društvu - sastav Olimpika. Navijači Veleža danas očekuju još jednu dobru utakmicu, očekuju nova tri boda.

Olimpik je dosta ambiciozno krenuo u ovu sezonu, ali je na startu tek izvukao bod, pa će u Vrapčićima pokušati ''popraviti'' situaciju. Samim tim, u stručnom štabu Veleža su svjesni da ih očekuje daleko teži i neugodniji protivnik nego što je to bio Travnik.

Mjesta euforiji nema, Ibraković traži maksimalan angažman svih na terenu jer se samo na taj način mogu osvojiti nova tri boda. Sutra će Velež biti jači za Elvira Čolića, dok i dalje Ibraković ne može računati na Armela Škaljića i Adisa Obada.

Olimpik nikada u svojoj istoriji nije uspio pobijediti Velež u Mostaru, a gostovao je šest puta. Podsjetimo, dva puta je Velež ukrstio koplja sa Olimpikom i u Prvoj ligi Federacije, a najgore su u istoriji prošli 1997. godine (Prva liga Republike BiH), kada su u poraženi sa visokih 7:2. To su i jedina dva gola koja je Olimpik postigao na gostovanju u Mostaru, ali valja reći i to kako su bili dosta uvjerljivi na svom terenu, gdje je Velež slavio samo jednom.

- Potpuno smo zaboravili na utakmicu s Travnikom i posvećeni smo Olimpiku. Analiziramo njihovu igru, i siguran sam da nas čeka mnogo teža utakmica nego protiv Travnika. Olimpik ima odličan tim, koji će predstavljati problem ne samo nama, nego i svim ekipama u Premier ligi. Igrači moraju pokazati da rezultat i igra protiv Travnika nije plod slučajnosti. Velikih promjena u sastavu neće biti, ali je važno istači da se u ekipu vraća Elvir Čolić - naglašava šef struke Veleža Abdulah Ibraković

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.