Rodgers: Idemo uživati, nema pritiska
Foto: EPA

Trener Liverpoola pred derbi sa Cityjem

Rodgers: Idemo uživati, nema pritiska

Edmir Škorić

Utrka za naslov engleskog prvaka sve je zanimljivija. Liverpool je vodeći u Premiershipu, ali puno toga bit će poznatije nakon derbija na Anfieldu.

Liverpool će u 34. kolu Premiershipa ugostiti City na Anfieldu. Redsi su vodeći sa četiri boda više od trećeplasiranog Cityja, koji ima dvije utakmice manje.

"City je investirao kako bi osvojio Premier ligu i Ligu prvaka i tražit će rezultat sljedeće nedjelje. Mi ćemo samo uživati. Znamo da je to velika utakmica, ali u velikim utakmicama ove sezone obično smo bili dobri", rekao je menadžer Liverpoola Brendan Rodgers, dodašvi:

"Poštujemo protivnika, ali radi se o nama samima. Dajemo mladim igračima priliku i na njima nema pritiska. Ja ću ponijeti pritisak. Naš cilj je usredotočiti se na loptu i momčad. Ako u tome uspijemo, dogurat ćemo daleko".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.