Rodgers: Sada nam ostaje da se borimo za Ligu prvaka

Liverpool bez osmine finala

Rodgers: Sada nam ostaje da se borimo za Ligu prvaka

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers nije zadovoljan, a kako bi i bio kada je njegov klub ispao iz Lige prvaka.

Redsima je trebala pobjeda protiv Basela za osminu finala, no domaći su se morali zadovoljiti samo bodom. Rezultat 1:1 odveo je Švicarce u narednu fazu takmičenja.

“Moramo se boriti da budemo u Ligi prvaka i naredne sezone. Nismo predaleko od prva četiri mjesta, a ako se opet plasiramo (u Ligu prvaka, op.a), bit ćemo bolji nego ovaj put”, kazao je Rodgers, dodavši:

“Mogućnost pojačanja u januaru jedna je od tema o kojoj ću razgovarati s vlasnicima kluba, ali imali smo velike investicije prošlog ljeta. Imali smo nesreću da nam se povrijede neki ključni igrači, koji su važni zbog načina na koji igramo”.

Rodgers je također kazao da smatra kako Lazar Marković nije zaslužio da dobije  crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti