Rodgers: Suarez zaslužuje nagradu za igrača godine

Rodgers: Suarez zaslužuje nagradu za igrača godine

Midhat Šljivak

Menadžer Liverpoola Brendan Rodgers smatra kako napadač Redsa Luis Suarez zaslužuje nagradu za najboljeg fudbalera Premiershipa.

Iako su Tottenhamov Gareth Bale i Unitedov Robin Van Persie glavni kandidati za igrača godine u Premiershipu, Rodgers vjeruje kako Urugvajac zaslužuje ovaj trofej.

"Mnogo je odličnih fudbalera u ovoj ligi ali on je za mene ispred svih. Luis je odigrao fantastičnu sezonu i bio je jedini napadač kojeg smo imali u prrethodnih šest mjeseci. Nikad nije propustio niti jedan trening ili utakmicu", rekao je Rodgers.

Suarez je ove sezone postigao 25 golova za tim sa Anfielda, a svoju seriju će pokušati nastaviti u subotu kada se Liverpool sastaje sa Wiganom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.