Rodrigo u Valenciji do 2019. godine

Valencia otkupila ugovor

Rodrigo u Valenciji do 2019. godine

Rodrigo Moreno, 24-godišnji španski internacionalac, ostaje u redovima Valencije do ljeta 2019. godine.

Svojim dobrim nastupima Rodrigo je uspio zadovoljiti ukuse čelnika četvrtoplasirane Valencije i njegov ugovor na kraju je od Benfice otkupljen za svotu od 20 miliona eura. 

"Veoma sam sretan što ostajem u Valensiji i nadam se da ću još više napredovati. Prvi cilj u novoj sezoni je plasman u Ligu prvaka preko kvalifikacija i dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo", kazao je Rodrigo za klupsku stranicu. 

Rodrigo je prošao školu madridskog Reala i tokom dosadašnje karijere imao je priliku igrati i za Bolton. Prošle sezone postigao je tri gola i upisao četiri asistencije u Primeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.