Novi Realov junak je mjesečno zarađivao malo više od 1.000 eura, danas se kupa u novcu

Rodrygo spasio Kraljeve

Novi Realov junak je mjesečno zarađivao malo više od 1.000 eura, danas se kupa u novcu

Edmir Škorić

Mladi brazilski nogometaš Rodrygo novi je heroj Real Madrida nakon što je s dva gola u završnici spasio Real Madrid u polufinalu Lige prvaka.

Real je u Madridu sinoć gubio s 1:0 do 90. minute i trebao je dati dva gola za produžetke. Iako je to izgledalo kao nemoguća misija, dogodilo se upravo tako - Rodrygova dva gola Kraljevima su omogućili dodatnih pola sata, a Karim Benzema je s penala eliminisao City.

Brazilac koji je režirao spektakularan preokret ulazi u povijest kluba. Došao je u ljeto 2019. godine iz Santosa za 45 miliona eura, a 21-godišnjak ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Ipak, Rodrygo je na početku karijere u Realu imao malo više od četiri miliona eura godišnje, što je za njega bilo nestvarno s obzirom da je prije toga u Brazilu kao igrač Santosa dobijao 14.000 eura godišnje, odnsono nešto više od 1.000 eura mjesečno.

S trenutnih nepunih 8 miliona eura koliko godišnje zarađuje Rodrygo može da bude jako sretan, ali i to je daleko od onoga što zarađuju neke druge zvijezde, pa i one koje odavno nisu u timu - Gareth Bale i Eden Hazard.

Rodrygo dolazi iz nogometne porodice, jer je njegov otac igrao za razne timove u Brazilu, ali bez pravog uspjeha. Eric Goes igrao je za ekipe u brazilskim nižim ligama, uključujući Linense, Mirassol, Oeste, Guarani i Cuiabu.

Eric je sa samo 16 godina dobio sina Rodryga, koji je od početka jurio za loptom i ubrzo je bilo jasno da će imati daleko blistaviju karijeru od oca. Dok je igrao u juniorima, uspoređivali su ga sa Neymarom, koji je također iz Santosa otišao u Španiju, ali u Barcelonu.

“Mnogi kažu da ličim na njega, pogotovo tokom utakmica. Uvijek se šišam kao on i gledam sve što radi", rekao je Rodrygo u intervjuu za brazilske novine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je plasmanom u finale već zaradio oko 115 miliona eura, a Rodrygo i saigrači dobit će ogromne bonuse za veliki podvig.

U finalu koje se igra 28. maja u Parizu Real će odmjeriti snage s Liverpoolom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi