Rolfes okončava karijeru na kraju sezone

Kapiten Apotekara

Rolfes okončava karijeru na kraju sezone

Fudbaleri Bayer Leverkusena su poraženi u derbiju 14. kola Bundeslige sa minimalnih 1:0 na gostovanju kod aktuelnog šampiona Bayerna iz Minhena.

Simon Rolfes, kapiten Apotekara, je u igru u ovoj utakmici ušao u 62. minuti, ali nije mnogo moga doprinijeti boljem rezultatu gostujućeg tima.

Po okončanju susreta pojavila se informacija da će 32-godišnji fudbaler na kraju ove sezone okončati karijeru, a ovu informaciju za Sky je potvrdio sportski direktor Bayera Rudi Völler. 

Rolfes je od 2005. godine upisao 266 nastupa u dresu Bayera u Bundesligi, a postigao je 40 golova. Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 26 mečeva i postigao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.