Roma bacila udicu na Battagliu
Battaglia bi mogao na Olimpico

Roma krenula u shoping

Roma bacila udicu na Battagliu

Sebastian Battaglia 28-godišnji zadnji vezni Boce Juniors i Argentine nalazi se pred potpisom ugovora sa Romom javili su argentinski mediji. Battaglia bi trebao potpisati ugovor s vučicom na četiri godine.

Roma je samo jedna od nekoliko ekipa koja će u ovom prelaznom roku pokušati dovesti sjajnog argentinskog veznjaka kojeg je i Diego Maradona uvrstio na reprezentativni spisak. Sebastian Battaglia je već imao priliku okušati se u Europi. Naime, on je proveo jednu sezonu u španskom Villarrealu i to u sezoni 2004/2005.

Roma će pokušati dovesti nekoliko igrača ovog ljeta kako bi naredne sezone igrala daleko značajniju ulogu u Serii A od ove tek završene. Jedan od prioriteta je prema pisanju argentinskih medija upravo zadnji vezni Boce Juniors Sebastian Battaglia. 

Sebastian Battaglia, 28 godina, proveo je cijelu svoju karijeru na La Bomboneri izuzev već spomenute sezone u Španiji. Njegova trenutna cijena se kreće oko 9 milona eura. Prije dvije sezone se Battaglia spominjao i kao moguće pojačanje Rel Madrida, ali su se u kraljevskom klubu ipak odlučili za mlađeg Fernanada Gaga. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.