Roma i Juventus žele Gallasa

Roma i Juventus žele Gallasa

Edmir Škorić

Prema pisanju talijanskog portala Tuttomercatoweb.com, Roma i Juventus žele svoje redove pojačati s iskusnim Francuzem iz redova Arsenala, Williamom Gallasom.

William Gallas (33) je zahtijevao novi dvogodišnji ugovor od čelnika Arsenala, no politika trenera Topnika, Arsene Wegnera, je da se igračima starijim od 30 godina ne dozvoljava potpisivanje ugovora većeg od jedne godine.

Kao rezultat svega, Gallas ima namjeru napustiti Emirates ovog ljeta. Navodno je novi Juvenstuv trener Gianluigi Del Neri spreman sastati se sa Gallasom i ispuniti njegove zahtjeve. Gallasa u svojoj odbrani želi i Romin trener Claudio Ranieri, koji je sa Gallasom radio 2006. godine, kada su obojic bila u Chelseaju.

Gallas je trenutno najviše fokusiran na svoje zdravstveno stanje i očekuje da bude spreman za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.