Roma i Manchester United se konačno dogovorili oko Smallinga

Pišu italijanski mediji

Roma i Manchester United se konačno dogovorili oko Smallinga

Manchester United i Roma postigli su dogovor oko Engleza Chrisa Smallinga, prenosi Sportitalia. 

Pregovori imeđu dvije strane trajali su mjesecima, a prema istom izvoru, na krjau je dogovoreno da Smalling ostane u Rimu još jednu sezonu za 3 miliona eura uz obavezu otkupa ugovora sljedećeg ljeta za dodatnih 17 miliona.

Plaćanje će biti raspoređeno na tri godine tako da će Vučica s leđa skinuti dio finansijskog pritiska.

30-godišnji Smalling stigao je u Rim prošle godine na posudbu iz Uniteda, a cijena otkupa ugovora bila je previsoka Vučici iako je zadovoljna partijama ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju je ipak postignut dogovor i očekuje se službena potvrda.

Inače, Smalling je ove sezone upisao 32 utakmice za klub s Olimpica i tom prilikom upisao dva gola uz jednu asistenciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti