Roma i Milan na popravnom

Serija A, 6. kolo

Roma i Milan na popravnom

Edmir Škorić

Danas se igraju, po dobom starom običaju, preostale utakmice 6. kola italijanske Serije A. Juventus na svom Delle Alpiju protiv Bologne pobjedom želi vratiti se na prvo mjesto.

Minimalne pobjede Sampdorije nad Interom, te Fiorentine nad Livornom (obje 1:0) naslućuju da će ovo kolo biti sa dosta iznenađenja. Pazzini je Interu donio poraz, a Sampdoriji pobjedu sa kojom se sada nalaze na prvom mjestu. Đenovljani su u šest utakmica samo jednom poraženi, ostale susrete lako su izašli na kraj sa protivnicima.

Juventus je možda i najviše pokazao u prvih šest kola šampionata, tek su dva boda ostavili u Đenovi (Genoa 2:2). Stara dama gladna je novih golova, pobjeda, novih uspjeha. Ni danas Ćiro Ferrara ne može računati na našeg internacionalca Hasana Salihamidžića, Mohameda Sissoka, Fabio Cannavara i Tiaga. Iako je Iaquinta bio strijelac protiv Genoe, od prve minute ponovo bi trebali zaigrati Iaquinta i Amauri. Poslije oporavka od povrede u igru se vraća i najiskusniji, vjerovatno i najveći igrač kluba, Alessandro Del Piero. Povratak kapitena sigurno će puno pomoći Torinezima u nastavku prvenstva.

Rossoneri su počeli tonuti, a kapetan broda, trener Leonardo, učinit će sve, kao i njegovi igrači, da danas pobijede Bari na svom stadionu. U onim boljim vremenima za Milaneze, vjerovatno bi ovo bila lagana utakmica, no danas je i ovakav protivnik težak zalogaj za crveno-crne. Rossoneri već u utorak/srijedu igraju protiv Zuricha u okviru Lige prvaka, no to ne bi trebalo utjecati na promjenu formacije brazilskog stručnjaka. Flamini je suspendiran zbog crvenog kartona zadobivenog u utakmici s Udineseom, pa je suspendiran za današnji ogled, dok će zbog zdrastvenih problema izostati napadač Alexandre Pato. AC Milan je 11. sa 7 bodova, a bod manje ima Bari koji se nalazi i jedno mjesto niže. Bit će to vreli okršaj timova iz sredine tabele.

Dosta zanimljivo bit će u Udinama, gdje će na stadionu Frulli Udinese ugostiti Genou. I jedni i drugi su u dobroj formi, Genoa je prošlo kolo odigrala neriješeno s Juventusom, dok je domaćin u Udinama savladao Milan rezultatom 1:0. Genoa bi pobjedom došla i do druge ili treće pozicije, dakle trenutno su u grupi timova koji se bore za Evropu, dok i Udinese nije daleko, na sedmom su mjestu sa osam bodova.

I Roma očajno želi pobjedu, a nemaju puno težak zadatak, obzirom da gostuju kod Catanije koja je na 18. mjestu sa svega dva boda. Ove sezone odlična Parma biti će domaćin Cagliariju, trenutno je domaćin favorit, ali u duelima ove dvije ekipe nikada se nije znao pobjednik. Neizvjesno će biti, bez sumnje, i danas. Napoli i Siena sastat će se u Napulju i oba tima tražit će pobjedu za izlazak sa dna tabele. U Rimu na Olimpicu Lazio je domaćin Palermu, i jedni i drugi nalaze se u srednjem dijelu tabele, ali i jedni i drugi posjeduju takav igrački kvalitet da svakoga mogu pobijediti. Atalanta gostuje u Veroni kod Chieva. Momčad iz Bergama je posljednjeplasirana sa samo jednim bodom iz pet utakmica, pa i u Veroni slove za autsajdera.

Današnje utakmice 6. kola:
Catania - AS Roma
Chievo - Atalanta
Juventus - Bologna
Lazio - Palermo
Napoli - Siena
Parma - Cagliari
Udinese - Genoa
Milan - Bari

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.