Roma kaznila Osvalda

Zbog obračuna s Lamelom

Roma kaznila Osvalda

Edmir Škorić

Italijanski klub Roma kaznila je svog napadača Pabla Osvalda zbog navodnog sukoba sa Erikom Lamelom prošlog vikenda.

Fizički se, navodno, Osvaldo pokušao obračunti s Lamelom nakon 2:0 poraza u Udinama. Obojica su ljetos stigli u redove rimskog kluba. Na incijativu trenera Luisa Enriquea, klub je olakšao Osvaldov budžet za 50.000 eura.

Osim toga, Osvaldo neće sljedećeg vikenda igrati protiv Fiorentine. Iako španski trener nema previše opcija u napadu, odlučio je Italijana argentinskih korijena odmoriti.  Osvaldo će, međutim, trenirati s prvom momčadi.

U dosad 12 odigranih ligaških utakmica bivši napadač Fiorentine i Espanyola postigao je pet golova. Onaj jedan, možda i najbolji u Seriji A, mu je poništen. Podsjetimo da je makazicama postigao rijetko viđen gol protiv Leccea. U toj utakmici je prvijenac za Vučicu postigao bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.