Roma kažnjena zbog navijača

Roma kažnjena zbog navijača

Teme:

Italijanska Roma kažnjena je sa 8000 eura zbog rasističkog skandiranja njenih navijača upućenih napadaču Intera Mariju Baloteliju u derbiju Serije A u nedelju.

„U dva navrata u drugom poluvremenu navijači Rome skandirali su parole koje sadrže rasnu diskriminaciju upućene navijaču rivalskog tima", saopštio je Fudbalski savez Italije. Baloteli je postigao dva gola u drugom poluvremenu i tako pomogao svom timu da se sa 0:2 i 1:3 vrati do 3:3.

Trener Rome Luciano Spaleti i vezni igrač Daniele De Rossi optužili su Balotelija da je simulirao prekršaj da bi iznudio penal za svoj drugi gol.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.