Roma odnijela sva tri boda iz Torina

Je li ovo kraj za Ferraru?

Roma odnijela sva tri boda iz Torina

Edmir Škorić

U subotu je odigran jedan od dva derbi meča 21. kola italijanske Serije A. U Torinu na Olimpijskom stadionu Juventus je poražen u duelu s rimskom Romom te se tako može očekivati otkaz treneru Stare dame Ciro Ferrari.

Roma na čelu sa oporavljenim kapitenom Francesco Tottijem stigla je u Torinu, u nadi da će prosuti sol na ranu Juventusa. I, uspjeli su na kraju u tome. U utakmici sa pregršt prilika na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0. Prvi su u vodstvo došli domaći igrači, kada je kapiten Alessandro Del Piero sa dvadesetak metara iz kosa s lijeve strane preciznim i snažnim udarcem matirao Julio Sergia.

U 68. minuti Fabio Grosso je nepropisno zaustavio jednog igrača Rome, a Francesco Totti kazneni udarac pretvorio u izjednačujući pogodak. Veliku glupost napravio je domaći golman Gigi Buffon, koji je izašao iz svog prostora i "pokupio" Riisea. Italijanskom golmanu pokazan je put u svlačionicu, pa je Ferrara bio primoran umjesto Del Piera ubaciti rezervnog golmana Manningera.

I kada se činilo da je rezultat 0:1 na kraju i najrealniji, gosti iz Rima su došli do pobjede. David Pizzaro je ubacio, a u 93. minuti Riise glavom pogodio za učvršenje trećeg mjesta na tabeli.

Sutra se igra veliki gradski derbi između Intera i Milana.

Serija A, 21. kolo:

Juventus - AS Roma 1:2 (Del Piero 51'/ Totti 68' - penal, Risse 90')

Juventus: Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Salihamidžić, Sissoko, Marchisio, Diego - Del Piero, Amauri. Trener: Ciro Ferrara.
AS Roma: Julio Sergio - Burdisso, Cassetti, Juan, Riise - Taddei, Pizarro, De Rossi, Perrotta - Toni, Vučinić. Trener: Claudio Ranieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.